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ベルリンの二つ星レストランーLorenz Adlon Esszimer (2)

なぜかわからないが、ドイツでちょっと高級料理を食べると、必ず緑のソースの料理が1品は出て、これがまたおいしい。
魚料理とは限らなくて、肉料理でもあり。
味はハーブだったり豆だったり。
他の料理もいろいろ凝っていて、かつおいしいものだった。

今回取ったのはドイツの赤ワイン。
ヨーロッパが猛暑だった2003年の赤。
熟成感もあり複雑さもあり、でもまだパワーもありと、とってもよかった。


ところでこのホテル、数日後エリザベス女王がドイツを訪れた際のベルリンでの宿だった。
うーん、このレストランで何か食べたんだろうか?
高級ホテルだけあって、ラウンジとかもとてもいい感じだった。


I don't know why but the dishes with green sauce is the image of the Berlin style exclusive restaurant. And it is always very delicious.  This color is used for both for seafood and for meat.
The taste is herbs and/or peas.
All other dishes were also presented very well as well as delicious.

We were surprised about the quality of German red wine. What we took was the one of 2003. Now it is pretty matured and complex and still powerful. Excellent wine.


By the way, this hotel was used when Queen Elisabeth visited Berlin few days after we took dinner. She might used this restaurant as well? or not?
Anyway it is very gorgeous, exclusive atmosphere.

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